Szabályzat
A subirat.net

A subirat.net (továbbiakban subirat) egy frissen indult project, amely a sorozat és filmfeliratok beszerzését kívánja felgyorsítani, az eddigi világképünket újragondolni, ami mind a fordítók, mind pedig a letöltőknek egyszerűsítené meg az életét gyorsaságával, egyszerűségével, megjelenésével, kiszámíthatóságával.
Felirattárunk nagy hangsúlyt fektet a közösségre is, így szeretnénk Magyarországon az első közösségi felirattárat megalapítani.

Felhasználási Feltételek

Jelen Felhasználási feltételek jelentik az Üzemeltető és Ön (továbbiakban felhasználó) között létrejött szerződést, mely tartalma és elfogadása jelenti az ingyenes, regisztrációhoz kötött szolgáltatások (továbbiakban: szolgáltatás) igénybevételének feltételeit. A szerződés tartalmazza a weboldal használatával, igénybevételével kapcsolatos szabályokat is, melyeket kérünk figyelmesen olvasson el! A szolgáltatást csak akkor veheti igénybe a felhasználó, ha elfogadja a szerződés minden pontját, és elfogadja azokat.
Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy jelen szerződést bármikor, előzetes bejelentés nélkül szabadon módosíthassa. A továbbra is igénybe vett szolgáltatás az szerződés automatikus elfogadását jelenti.

A szerződés létrejötte:


Jelen szerződés magyar nyelven kerül megkötésre. A hatályos jogszabályok alapján nem minősül írásban foglalt szerződésnek, így iktatásra sem kerül.

Műszaki követelmények:


A felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a szolgáltatás használata egyéb hardver és szoftver eszközöket igényel(het), valamint hogy az említett hardverre és szoftverre vonatkozóan a felhasználó saját felelősségére jár el. Azt követően, hogy a felhasználó regisztrált, a subirat.net-re nem vonható felelősségre a szolgáltatás károsodásáért, megsemmisüléséért, ill. sérüléséért

A felelősség kizárása:


A honlap használatával Ön elismeri, hogy azt csak és kizárólag saját felelősségére teszi. A subirat.net nem vállal semmilyen felelősséget az Ön számítógépén vagy egyéb vonatkozásban keletkezett/elszenvedett károkért a honlap használatával kapcsolatban. A subirat.net kizár minden felelősséget, amely a program letöltéséből, esetleges hibájából, illetve az Ön számítógépén futó programmal való összeegyeztethetetlensége, vagy bármely internetes vírus miatt következik be.


Felhasználók által közzétett tartalmak:


Az Üzemeltető fenntartja a jogot a felhasználók által beküldött tartalmak (hozzászólások, feltöltések, témák, visszajelzések, üzenetek) bármilyen célú felhasználására.
Filmekkel, sorozatokkal kapcsolatos jogi nyilatkozat:


Project Subirat.net
Minden jog fenntartva © A feliratok összes joga a felirat fordítójáé. A portál tartalma a
Creative Commons License 2.5
szerint használható fel megkötésekkel.


Árak

A SUBIRAT.NET ingyenes és az is marad.

Az oldallal kapcsolatos tudnivalók:

Az oldal tulajdonosa valamint a fordítók semmilyen díjazásban!Nem részesülnek.

Feliratok kezelése

A nálunk elhelyezett feliratok nem képezik részét a subiratnak. A feliratok jogai a subiratra való feltöltéssel megmaradnak a fordítónak, így a továbbiakban is Ők rendelkeznek saját fordításuk felett.
Amennyiben a fordító jelentkezik a megadott elérhetőségek valamelyikén, érvényesítheti jogait, ami kizárólag alábbiakra terjed ki:
-Felirat tartalmának módosítása
-Felirat eltávolítása az oldalról
-Felirathoz kapcsolódó információk módosítása (köztük valamilyen adat eltávolítása)

Filmek,sorozatok kezelése

Az oldal nem tartalmaz illegális tartalmat, nem szorgalmazzuk és toleráljuk az illegális letöltéseket elősegítő tartalom megosztását. Az oldalon kiemelten figyeljük az ilyen jellegű hozzászólásokat, tartalmakat és szankcionáljuk őket.
A filmek/sorozatokat beküldés alapon kezeljük. Bárki tud beküldeni filmet, sorozatot vagy sorozathoz epizódot. Ha már egy adott sorozat le lett foglalva egy fordítónak, akkor az ő fordításai az elsődlegesek, viszont a listákban kizárólag az ellenőrzést követően jelennek meg. A filmek, sorozatok, epizódok beküldése esetén NEM torrentet, letöltési helyet kérünk, mindössze az eredeti címét, a magyarra fordított címét, leírását és a borítóképét, amit a listákban fogunk használni megjelenítésre.

Ellenőrzések menete

Film/sorozat/epizód/felirat ellenőrzését az oldalon tevékenykedő moderátorok végzik. Ők döntenek arról, hogy a beküldött tartalom hasznos-e a felirattárnak, létezik-e már, esetleg ellenőrizhetik a tartalmat is.
Amennyiben a szabályzatban foglaltaknak megfelel a beküldött tartalom, elfogadhatják azt, így megjelenik a listában/eltűnik a listából.

Az ellenőrzés ugyanakkor itt nem ér véget, közösségi felirattár azt is jelenti, hogy értékelhetik a feliratot pozitív vagy negatív értékeléssel. A pozitív értékelés előrefogja helyezni a feliratot a listában, jelezve a többi látogatónak, hogy ne keressen tovább, ez megfelelő lesz neki is. A negatív értékelés egyrészt a listában helyezi hátrébb a feliratot azért, hogy mások inkább olyan feliratot töltsenek le, akivel több ember elégedett, másrészt pedig a moderátorok számára készít egy jelentést a feliratról (relatív értékhatár felett), amit aztán szigorúbbab szemügyre fognak venni és szabálytalanság esetén törölhetik a feliratot utólag is.

Jogosultságok

Vendég - Ilyen jogosultsággal kezdett mindenki, tud letölteni feliratot, de az oldal egyéb hasznos funkcióit nem tudja használni. Tud filmeket, sorozatokat, feliratokat beküldeni, de ellenőrzés nélkül egyik sem kerül ki az oldalra.

Tag - Tagjaink egyszerű regisztrált felhasználók, 10 beküldött és ellenőrzött tartalom (pozitív értékelés) után automatikusan megelőlegezzük neki az oldalra kikerülést, viszont ellenőrzésre váróként jelöljük majd meg. Ez az előny az első visszaélésig tart, ezt követően 50 feltöltött, ellenőrzött, pozitív értékelést kapott tartalom után lehet visszakapni.

Fordító - Kiemelt rang, minimum 3 karakterből álló nicknév szükséges hozzá. Az ő munkájuk az, amitől a felirattárak létezhetnek. Az oldalon Ők azok, akiket legendaként tisztelünk. Ezt a rangot kérni nem lehet, megszerezni se könnyű: nem elég, hogy minket, a subirat közönségét is le kell nyűgözniük és meg is tették. Tiszteletünk jeléül, bárhol az oldalon leírják ezeknek az embereknek a nevét kék színű szöveggé változik.

Tiszteletbeli - Olyan emberek, akik a moderátori címünket elutasították. Nevüket leírva narancssárga szín fogja jelölni.

Moderátor - Olyan emberek, akik nekünk és a közönségnek is már bizonyítottak. A közönségépítésben részt vesznek, a szabályokat betartják és követik és látjuk rajta, az értékelésein, a hozzászólásain, hogy büszkék lennénk rá a csapatunkban.
A Fordítók nem feltétlen lehetnek moderátorok, a moderátoroknak pedig nem kell fordítóknak lenniük.
Ezt követően megkeressük és felajánljuk neki ezt a címet, amit vagy elfogad vagy elutasít, de megköszönjük neki a közösség nevében, a közösség érdekében tett munkáját.
Jogosultságuk a beküldött tartalmak ellenőrzése, közösségi életre is kihat.

Felhasználói adatok tárolása

A felhasználóink adatait az adatbázisunkban tároljuk. A jelszavat különböző kódolások keveréséből állítjuk össze (sha2,sha5,md5) és mentjük el, így a jelszó nyers szöveg formájában soha nem kerülhet ki, a technika jelenlegi állása szerint pedig az sha2 már önmagában is biztonságos.
A felhasználóink tevékenységét domainen kívül nem követjük, nem naplózzuk. Minden naplózott adat kizárólag a subirat.net domain nevek alatt történik, így amint elhagyja a látogató a domaint a subirat nem lesz képes naplózni további tevékenységét. Minden naplózott adatot,statisztikát kizárólag a felhasználói élmény javítására fogunk felhasználni, illetve a népszerűségi lista elkészítéséhez. A nálunk tárolt adatokat nem szolgáltatjuk ki 3. személynek, kivételt képez ez alól az adott országra vonatkozó adatvédelmi törvények közt is szereplő kivételek. Ilyenek lehetnek hatósági megkeresések.
Az oldalon semmilyen személyes adatot nem tárolunk és nem is fogunk tárolni soha.


Népszerűségi index

A kezdőlapon megjelenő népszerű sorozatok, filmek meghatározása 2 óránként történik automatikusan. A népszerűségi index (minél nagyobb annál jobb) szerint csökkenő sorrendbe helyezzük az első 20 találatot, így lesz meg a legnépszerűbb sorozatok, filmek listája.

Hozzászólások